Skip to main content

Apuraha- selvistystentiivistelmät

TIIVISTELMÄT VUONNA 2023 MYÖNNETTYJEN APURAHOJEN KÄYTÖSTÄ LAADITUISTA SELVITYKSISTÄ

1. KALUSTEIDEN SUUNNITTELU, VALMISTUS
Tapio AnttilaTarkoituksena on kehittää puinen esinekonsepti, joka yhdistää poikkitaiteellisesti uusimman CNC-tekniikan tuomia mahdollisuuksia taiteelle ja designille
Hankkeen tarkoituksena oli saada aikaan puinen koriste-esinesarja, joka olisi valmistettavissa sarjatuotannossa ja olisi kaupallisesti potentiaalinen. Hanke oli samalla myös tutkimushanke taiteen ja sarjatuotannon yhdistämiseksi. Lisäksi tarkoituksena oli nostaa esiin suomalaista perinnettä ja toteuttaa esineet vastuullisesti. Lopputuloksen tulisi olla hyvin tuotteistettu konsepti, joka sisältäisi esineiden lisäksi esitteet, pakkaukset, valokuvat, videot ja lanseeraussuunnitelman. Alkuperäinen idea oli hyödyntää hahmojen suunnittelussa suomalaisia taruolentoja kuten haltijat ja tontut. Tarkoituksena oli tehdä ne hieman eri tavalla ja luoda tarinat jokaisen hahmolle sekä hyödyntää niitä markkinoinnin sisällöissä. Prosessin edetessä hahmoiksi valikoituivat Kodinhaltija, Saunatonttu ja Hiisi.
Designer’s own furniture collection:
www.tapioanttila.com
Address:
Puustellintie 2, FIN-15150
Lahti Finland
Contact:
tel. +358 40 521 2606
tapio@tapioanttila.com

Arrakosken Uni OyFilip-vuodesohvan prototypointi, tuotekehitys ja markkinointi
Arrakosken Uni oy (kauppanimeltään Nukkuville) suunnittelee ja valmistaa erilaisia sänkyrunkoja.
Apurahan tarkoitus oli saattaa Tomi Laukkasen suunnittelema Filip-vuodesohva tuotantoon prototyyppiasteelta.
Filip on männystä ja Koskisen Oy:n kehittämästä liimattomasta lastulevystä (Zero-levy) valmistettu sohva, joka taittuu 200x120cm vuoteeksi. Tuotteesta valmistettiin keskenään hieman eri rakenteella toteutettuja protoja ja testattiin sekä kehitettiin niiden avulla erilaisia saranoita sekä sohvan muita mekanismeja. Osa ratkaisuista toimi ja osa ei ja toimivia jatkojalostettiin.
Sohvan alle suunniteltiin ja toteutettiin säilytyslaatikko.
Oleellinen osa tuotekehitysprojektia oli sohvaan sopivien patjojen etsintä ja niiden testaus. Yhdessä Villa & Peitteen kanssa kehitimme Filipille omat patjat luonnonmateriaaleista ja niihin velcro-nauhalla toteutetun tavan pitää patjat kiinni toisissaan sekä itse sohvarungossa.
Apurahaprojekti onnistui tavoitteessaan. Koekäyttäjiltä alkuvuonna 2024 kerätyn palautteen pohjalta runkoa madellettiin vielä 3cm ja patjojen velcro-kiinnitystä hieman muokataan. Filipistä tehdään huhtikuussa 2024 nollasarja cnc-koneella jonka jälkeen se on valmis skaalautuvaan
tuotantoon.
Markkinointisuunnitelma Filipistä tehtiin yhdessä sen suunnittelijan Tomi Laukkasen kanssa.
Kuvaamme sängyn studiossa toukokuussa 2024 edellä mainittujen pienten muutosten valmistuttua.
Käynnissä on neuvottelut yhden potentiaalisen jälleenmyyjän kanssa, ja tuotteesta on keväälle 2024 sovittu ensimmäinen sitä esittelevä lehtiartikkeli. Tavoitteena on saada Filip myyntiin 1-2 jälleenmyyjälle kesän 2024 aikana.
Tobias FeuerbacherThe project Lino.
Prototyping lightweight furniture with linoleum as structural function. The grant was applied for testing and building a prototype sideboard with linoleum as support of the structure of the furniture. The focus on ecological materials was also one important factor in this project. When I applied for the grant, the project was in the conceptual phase. With the help of the grant, I was able to do material tests and develop a functional prototype.
The final prototype of the sideboard is made from three-layered pine board, legs out of solid pine wood and linoleum on the rounded sides. The linoleum is glued to the legs and the top-and middle board of the sideboard and prevents the furniture from collapsing through diagonal forces.
Leander Trading OyHuonekalukonfiguraattori – suunnittelu, tekninen toteutus ja integrointi nettisivuille
Leander Trading Oy suunnittelee ja valmistaa mittatilaushuonekaluja sekä yksityis- että yritysasiakkaille. Pääasiallisena materiaalina käytämme betonia. Hankkeemme tarkoituksena on ollut rakentaa verkkosivuillemme integroitu tuotekonfiguraattori. Konfiguraattorin avulla asiakkaamme voivat itse suunnitella ruokapöytänsä valitsemalla haluamansa mallin, värin, koon ja värin. Asiakas pystyy konfiguraattorin renderöimän 3D-mallinnuksen kautta reaaliaikaisesti näkemään, miltä lopputuote näyttää ennen lopullisen ostopäätöksen tekemistä. Tämä kehityshanke tulee säästämään meiltä merkittävästi työaikaa ja generoimaan tehokkaammin myyntejä, parantaen yrityksen kannattavuutta. Lisäksi konfiguraattori mahdollistamaan asiakkaan vahvemman osallistamisen ja sitouttamisen jo ostopolun alkutaipaleella.
Päivi MikolaModernin keinutuolin protomateriaalikustannukset
Yritykseni Colmio Oy neuvotteli syksystä 2022 lähtien Colmio Oy:n modernien keinutuolien tilauksesta etelä-korealaisen yrityksen Ergosystem Co. kanssa. Heidän erityisalueensa on ergonomiset huonekalut ja erityisesti laadukkaat skandinavialaiset kalusteet.
Colmio Oy on toiminut v:sta 2003 lähtien päätuotteenaan täysin uudentyyppinen, pienen tilan vaativa, myös pöydän ääreen soveltuva keinutuoli. Ensimmäisen tuolimallin, Woodpecker, jälkeen mallisto on laajentunut lepotuolimallilla Grasshopper, siihen liittyvillä keinuvilla jalkaraheilla Mussel ja Cockle sekä korkeaselkäisellä Woodpeckerilla, Sandpiperilla.
Kaikista kyseisistä malleista Ergosystem oli kiinnostunut, mutta korealaisen mitoituksen suhteen, samoin heidän kulttuuriinsa sopivamman materiaalin suhteen heillä oli erikoistoivomuksia. Materiaaliksi valittiin koivun sijaan saarni ja istuinkorkeutta madallettiin 5 cm. Tämän johdosta tilaaja toivoi näkevänsä uuden prtomallin.
Riku-Taneli ToivonenWakka-senkkien jatkokehitys sekä nollasarjan tuotantokulut
Hankkeen tavoitteena oli Wakka-senkkien jatkokehitys, nollasarjan valmistus ja osallis-tuminen Habitare 2023 messuille. Senkkien jatkokehityksen tarkoituksena oli kehittää senkit ja niiden valmistusmenetelmät tuotantoon soveltuviksi. Tarkoituksena oli myös kartoittaa valmistajat piensarjojen tuottamista varten.
Apuraha mahdollisti ja mahdollistaa Wakka- senkkien tuotekehityksen ja nollasarjan valmistuksen. Apurahan turvin muotti ja työkalu kustannukset saatiin katettua, sekä nolla-sarjan tuottaminen töineen. Wakka-senkkien nollasarjan valmistajaksi muodostui Halikossa toimiva Protos Demos. Apuraha sekä omat investoinnit mahdollistivat projektin jatkokehityksen, nollasarjan tuottamisen sekä ensimmäisten prototyyppien esittelemisen Habitaressa syksyllä 2023. Kiinnostus senkkejä kohtaan Habitaressa oli erittäin mieluinen.
Nollasarjan tuotanto on vielä kesken ja sarjan pitäisi valmistua vuoden 2024 tammikuussa.
Upwood design OySuunnitella puusta valmistetut välioven kahvat ja peitelevyt tai helat sekä niiden valmistusmenetelmät
Upwood design Oy on myönnetyn apurahan avulla toteuttanut tuotekehityshankkeen, jonka avulla saimme suunniteltua puisen, mekaanisesti kestävän ovenkahvasarjan. Visuaalisen suunnittelun lisäksi tuotteet on suunniteltu kestäviksi ja Tyyni-malliston kahvat on testauttanut riippumattoman huonekalustestauslaboratorio. Sertifikaatti EN 1906:2012 takaakin mekaanisen kahvojen kestävyyden. Tuotantoprosessi on saatu tehokkaaksi optimointien ja modernin valmistusteknologian avulla. Hukka on pientä ja prosessi ekologinen. Uudet innovatiisiet pintakäsittelymateriaalit ja menetelmät tehostavat valmistusta ja viimeistelytarvetta. Koemarkkinoinnin avulla tuotteita ja tuotteistusta on kehitetty edelleen ja markkinoiden vastaanotto on ollut myönteistä. Ensimmäiset toimitukset ovat takana. Markkinointi käynnistyi joulukuussa 2023 hieman arvioitua myöhemmin mutta tehokkaasti.
Voaki OyProjekti, jossa kehitetään puisten rannerenkaiden valmistukseen uutta viilupuristustekniikkaa, joka olisi sovellettavissa myös muihin tuoteryhmiin
Saimme apurahaa rannerenkaan viilunpuristustekniikan kehittämiseen, ja puukomposiitin kehittämiseen yrityksemme sivuvirtamateriaalista. Viilunpuristustekniikassa kehitimme uuden muotin aiemmin kehittämäämme muottia parannellen. Puristuksessa oli kuitenkin vielä teknisiä haasteita, joten olemme kokeilemassa toista tekniikkaa, jossa pystyisimme mahdollisesti kuitenkin hyödyntämään muottia. Jatkokokeilut toisen tekniikan osalta jatkuvat joulukuussa ja tammikuussa. Puukomposiittiprojektissa saimme koruihin soveltuvan puukomposiitin kehitettyä. Kehitimme myös korukomponentin valmistamiseen sopivan muotin. Jatkamme puukomposiitin pintakäsittelytestauksia ja värjäystekniikoiden testausta joulukuussa ja tammikuussa.
2. Laite- ja kalustohankinnat
Mayim AlbertPuuaihioiden stabilointiin tarvittavien laitteiden hankinta ja Nomad 3 CNC-koneen hankinta
Projektini tarkoitus on selvittää, onko mahdollista käyttää puun stabilointiaineita muokkaamaan eri kotimaisten puulajien tiettyjä ominaisuuksia sellaisiksi että niillä puilla voisi korvata eksoottisia puulajia soitinrakennuksessa. Stabilointiaine on termi joka on yleensä käytetty tarkoittamaan nestettä, jolla kyllästetään puun ilmarakoja. Yleisin tällainen neste on ikään kuin ohut epoksi, jossa on kaksi komponenttia, hartsi ja kovete, ja lisäksi se kovetetaan lämmöllä. Jo muutaman kymmenen vuoden ajan näitä aineita on käytetty kovettamaan puuta, joka olisi muuten liian heikkoa tietynlaiseen käyttöön tai työstämistapaan. Sen yleisin käyttö on ollut ehkä puisen kynien sorvaaminen lahopuista; toinen suosittu käyttökohde on biljardikepit.
Stabiloinnilla tavoitetaan muutama parannus puuaineen ominaisuuksissa: nimensä mukaisesti puun ”elämisen” vähentämistä, eli se että puutuote ei reagoisi niinkään ilmankosteusvaihteluihin. Lisäksi tavoitetaan tasaisesti kovaa puuainesta. Sivuefektinä tiheys kasvaa, sekä paino että jäykkyyttä.
Minun tavoitteeni on selvittää, onko stabiloinnilla mahdollista antaa hyvin saatavilla oleville puulajille tiettyjä ominaisuuksia, jotka uhanalaiset eksoottiset puulajit kuten pernambuco, ebenpuu ja ruusupuu omaavat. Pernambuco varsinkin kiinnostaa, koska sen käyttö jousisoitin-jousissa on vakiintunut niin, että ajatellaan, ettei mikään muu puulaji tai materiaali kelpaa huippu viulujousen tekemiseen. Pernambuco on kuitenkin äärimäisen uhanalainen ja suojattu puu, joka kasvaa ainoastaan pienellä alueella Brasiliassa. Sen korvaaminen olisi sekä ehdottoman välttämätöntä että erittäin vaikeaa, koska jousisoitinalalla on taipumus epäillä innovaatioita ja luottaa perinteisiin.
Jari LaaksonenPöytämallisen CNC-koneen laserleikkurilla tarvikkeineen ja ohjelmistoineen hankinta
Myönnetyn apurahan olen käyttänyt kokonaisuudessaan CNC-jyrsimen ja tarvikkeiden hankintaan. Laite on kanadalainen LongMill MK2 48x30 tuuman (n. 1280x860 mm) työstöalalla. Lisäksi olen hankkinut kattavan valikoiman jyrsimen teriä sekä VCarve Pro CAM ohjelmiston lisenssin. Laitteen saapumista odotellessa opettelin CAM-ohjelman käyttöä. Kokoonpanon jälkeen ensimmäiset testit sujuivat hyvin, joten pääsin aloittamaan hankkeen varsinaisten töiden suunnittelua ja työstöä. Tärkein käyttö tähän mennessä on ollut uusien harjapuumallien suunnittelu ja valmistus näkövammaisille käsityöntekijöille. Toinen alue on omien käyttö- ja sisutusesineiden suunnittelu ja valmistus.
Muutamia tuote-eriä sekä harjoista että omista tuotteista on jo myyty erilaisilla markkinoilla. Kolmantena käyttökohteena laitteelle on puusepänliikkeelle toimitettavat alihankintatyöt. Olen valmistanut espoolaiselle urkurakentamolle muutamia urkujen rakentamisessa tarvittavia erikoisosia.
3. Messujen- ja näyttelyiden järjestäminen tai niille osallistuminen
Piia Jalkanen, Päivi Keski-PomppuTukholman vuoden 2023 kalustemessujen näyttelykustannukset sekä messuilla esiteltävien huonekaluprotojen valmistus
Apurahahankkeemme on vielä kesken. Haimme osarahoitusta apurahana Tukholman messuilla esiteltävien huonekalujen prototyyppien valmistuskustannuksiin sekä näyttelystä syntyviin kuluihin. Tarkoituksena on luoda kalustesarja, jonka keskiössä on materiaalina reikälevy. Tuotteet ovat veistoksellisia, joiden tuotannossa otetaan huomioon myös sarjatuotannon mahdollisuudet. Reikälevy mielestämme mahdollistaa veistoksellisten kalusteiden suunnittelun. Reiitetty levyn pinta on kiinnostava, sillä se tekee kalusteesta ilmavan ja mahdollistaa valon kulkemisen kalusteen läpi. Reikälevyyn yhdistetään muita materiaaleja, kuten puuta ja peilaavaa pintaa. Tuotteet valmistetaan itsenäisesti sekä yhteistyössä Paja & Bureaun kanssa, joiden kanssa olemme työskennelleet aiemmissakin projekteissa. Yhteistyö Paja & Bureaun kanssa on aloitettu, ja ensimmäisiä prototyyppejä valmistetaan juuri. Ne valmistuvat alkuvuodesta 2024. Meidän suunnitteluajattelumme perustuu kokeiluun ja että käsillä tekemisen kautta voidaan saavuttaa parempia ja oivaltavampia lopputuloksia riippumatta projektin luonteesta. Tämä ajattelu on ollut keskiössä näidenkin kalusteiden suunnittelussa. Kalusteet on esitellään keväällä 2024 Suomessa mm. Lokalin näyttelyssä ja myöhemmin kansainvälisissä tapahtumissa, joiden yhtenä tavoitteena on esitellä kalusteet Tukholman kansainvälisillä alan messuilla.
Tatu LaaksoEkologisesti kestävämmän pehmustetun kalustesarjan näyttely Milanon kalustemesuilla
Apuraha mahdollisti näyttelyn järjestämisen Milanon huonekalumessuilla 18.-23.4.2023, joka toteutui suunnitelmien mukaisesti. Esittelin kolme tuotetta osastollani Salone Satellite -alueella, joka on tarkoitettu uransa alkuvaiheessa oleville suunnittelijoille. Esiteltyihin tuotteisiin kuului nojatuoli, lepotuoli sekä pikkutuoli. Näyttelyn tarkoituksena oli tuoda esiin sekä omaa pitkäjänteistä muotoilutyötäni, että kestävästi viljeltyjen ja nopeasti biohajoavien luonnonkuitujen hyödyntämistä teollisesti valmistettavissa kalusteissa. Apuraha käytettiin suunnitelman mukaisesti messuosaston vuokrasta, esillepanosta, rahdeista, matkustamisesta ja elämisestä aiheutuneisiin kustannuksiin.
Laura MeriluotoTuoteprototyyppien valmistus ja messuosaston kulujen kattaminen Habitare-huonekalumessujen Talentshop-näyttelyyn 2023.
Apuraha mahdollisti osallistumisen Habitare-huonekalumessujen Talentshop-näyttelyyn syyskuussa 2023. Apurahalla valmistettiin tuoteprototyyppejä ja katettiin messuosaston esillepanoon liittyviä kustannuksia. Messuja varten valmistettiin prototyyppejä muun muassa massiivipuisesta veistoksellisesta jakkarasta/sivupöydästä ja piensarjatuotantona toteutettavista uniikeista taidelasimaljakoista. Puiset veistokselliset kalusteet valmistettiin CNC-työstämällä saarnista, ja uniikit taidelasimaljakot suupuhaltamalla perinteisiä menetelmiä hyödyntäen. Molempien tuotteiden prototyypit toteutettiin alihankintana taitavilla suomalaisilla tekijöillä. Tuoteprototyyppien lisäksi apurahalla katettiin myös näyttelykalusteiden valmistus, sekä muita messuihin liittyviä kustannuksia, kuten osaston seinämaalit ja nimikyltti. Näyttelykalusteiksi osastoa varten toteutettiin pitkä massiivipuinen mäntypöytä pienempien tuotteiden esillepanoa varten, sekä kaksi pyöreää koivuvanerista podiumia, joista toisen pinnalla oli muotoon leikattu messinkilevy. Apurahan avulla kokonaisuus saatiin toteutettua laadukkaasti ja messuosasto prototyyppeineen sai osakseen paljon positiivista huomiota.
4. Soittimet, Äänentoisto
Pekka KoponenSoitinkeksinnön kaksoiskappaleen rakentamisen materiaalikulut
Apuraha on käytetty kokonaisuudessaan ja uuteen soittimeen tarvittavat materiaalit on hankittu. Joues on kahdeksan-kielinen jousella soitettava lyyra. Soittimessa olen yhdistänyt karjalais-suomalaisen jouhikon sekä viulun äänimaisemat. Projekti on vaatinut vuosikymmenen soitintutkimusta rakentaen ja jouesta itse soittaen. Apurahalla sain hankittua ensiluokkaiset puut soitinkopiota varten. Olen huojentunut että sekä Keski-Euroopasta että Suomesta on saatavissa soitinpuumateriaalia instrumenttiin jonka mitat eivät noudattele minkään ennestään olemassa olevan soittimen standardikokoja.
Henna TahvanaisenKirjokansi 40-kanteleen tilaaminen Jouni Kurjelta
Apurahalla tilattiin soitinrakentaja Jouni Kurjelta alun perin Jyrki Pölkin kehittämä erillispohjakantele Kirjokansi 40. Kanteleen tilaaminen mahdollisti soitinrakentajalle täysipäiväisen työskentelyn soittimen kehittämisen parissa. Näitä kanteleita ei tällä hetkellä valmista kukaan muu. Erillispohjakanteleen akustisena ideana on parantaa kanteleen bassovastetta. Tilattua soitinta on tarkoitus hyödyntää sekä tutkimus- että soittokäytössä.
5. Valaisimet
Icy Design OyTekoälyä ja suupuhallettua lasia yhdistävän valaisinsarjan suunnittelu ja prototyypin valmistus
Tekoälyä hyödyntävän valaisimen suunnitteluun ja prototyypin valmistamiseen keskittynyt projekti on saanut jatkorahoituksen ja siinä työskentely jatkuu vuodelle 2025. Ensimmäiset prototyypit ovat valmistuneet onnistuneesti ja projekti osoittaa potentiaalia kansainväliselle kiinnostukselle. Tulevaisuuden vaiheet sisältävät jatkokehityksen, teknologiamessuille osallistumisen ja yhteistyön opiskelijoiden kanssa. Huonekalusäätiön myöntämän avustuksen rooli projektissa ei rajoitu pelkästään taloudelliseen tukeen vaan myös merkittävänä sysäyksenä keskustelulle tekoälyn roolista muotoilussa ja harvinaisten käsityötaitojen perinteen säilyttämisessä.
Roope UusitaloTuotteistushanke, jossa hyödynnetään evolutiivisten algoritmien käyttöä valaisinten suunnittelussa sekä myynnin tukena potentiaalisten asiakkaiden käytössä.
Hankkeessa on suunniteltu uniikkeja kattovalaisimia käyttäjien valintojen perusteella synnyttävä järjestelmä ja työnkulut. Se perustuu EMMAssa esitettyihin valaisimiin, mutta on kehitetty vastaamaan palautetta, jota valmistetuista prototyypeistä on saatu. Muotoilun kehityksessä on käytetty generatiivista tekoälyä innovatiivisesti. Hankkeessa kehitettävä verkkokäyttöliittymä on kehitteillä koeasiakkaiden antaman palautteen perusteella.
Hankkeessa on tutkittu myös muiden levymateriaalien kuin vanerin soveltuvuutta valaisinmallistoon prototypoinnin avulla. Valaisinhankkeen tavoitteena on tuotteistus, mutta se on myös johtanut kahteen vertaisarvioituun julkaisuun ja on osa tekeillä olevaa väitöstutkimusta.
Milla VaahteraSlumpatun sarjavalmisteisen lasivalaisimen suunnittelu sekä prototypointi
Apurahan avulla tein selvitystä slumppaus tekniikan soveltamisesta sarja tuotettavan valaisimen valmistuksessa. Tavoite oli kokeilla kattavasti erilaisia muotoja ja värejä. Työskentely keskittyi erilaisten tekstuurien, muotti tekniikoiden sekä tiedon hankintaan. Valmistin noin 12 erilaista käsinveistettyä tai rakennettua muottia kuitulevystä sekä keramiikasta. Slumppaus on lasilevy sulatusta tasolasi uunissa muotin päälle. Slumppaus mahdollistaa suupuhallettua lasia edullisemmat valmistus kulut, mutta vaatii suunnittelu vaiheessa kekseliäisyyttä. Lasit slumpattuin Nuutajärven lasikylässä. Viimeisimmät ja kehityskelpoiset mallit syntyivät savesta valmistettujen muottien päälle slumpatuista laseista. Valaisin muodostuu kahdesta identtisestä toisiinsa kiinnitetystä lasi pinnasta, joissa on keskellä kohouma, jonka sisään valonlähde pujotetaan. Lasit hiekkapuhalletaan tai käytetään opaalilasia, jotta valo tulee epäsuorasti. Näin slumppaukselle ominainen kulhomainen muoto toimii ilmassa kiinnostavan pintana ja varsinkin ryhmissä muodostaa kauniita ryhmiä. Projekti jatkuu apurahakauden jälkeen työstämällä prototyypeistä varsinaista tuotantoa mallia. Mallit ovat myös osana pian alkavan julkisentilan kohteen suunnitteluvaiheen taustatutkimusta.
6. Matka-apurahat
Anssi JangerPerinteisten käsityömenetelmien kurssi Espanjan Cantabriassa aiheena käsityökalut ja perienteiset puuliitokset puunkäytössä ja niiden soveltaminen puusepän työssä
Osallistuin Espanjan Cantabriassa loka-marraskuussa 2023 Israel Martinin järjestämälle kolmen viikon mittaiselle puutyökurssille, jonka aiheena oli perinteiset käsityökalut ja puuliitokset sekä niiden käyttäminen ja soveltaminen puusepän työssä. Kurssilla sain arvokasta opastusta erilaisiin käsityökalutekniikoihin ja puuliitosten valmistamiseen ja se laajensi ymmärrystäni puukäsityöperinteestä. Kurssilla ei käytetty lainkaan sähkötyökaluja, ja harjoitustyönä tein työkalulaatikon, jossa pääsin soveltamaan kurssin aiheita käytäntöön. Henkilökohtaisena kiinnostuksen kohteena tutkin käsityökalujen käyttömahdollisuuksia ja soveltamista nykyaikaiseen puuartesaanin työhön. Kurssi oli erittäin inspiroiva. Pääsin läheltä seuraamaan käsityömestarin työskentelyä, ja se vahvisti käsitystäni siitä, että käsityökaluilla on vielä nykypäivänäkin sijaa huonekalujen valmistuksessa. Kurssi syvensi ammattitaitoani ja opin menetelmiä, joita pyrin viemään käytäntöön omassa työssäni. Uskon, että se kehitti valmiuksiani erikoistua ammatissani, ja tuo samalla lisäarvoa puuseppäyhteisölle, jonka jäsenenä toimin.
6. Tutkimus, koulutuksen edistäminen tai järjestäminen, opiskelu
Salon Seudun AmmattiopistoStipendien jakaminen Taideteollisuusalan perustutkinnon puusepänalan koulutuksen opiskelijoille opiskelun tukemiseen.
Salon seudun ammattiopisto kouluttaa sekä nuoria että aikuisia puualalle. Oppilaitoksella on mahdollista opiskella puusepäksi.
Apurahalla tuettiin Taideteollisuusalan perustutkinnon opiskelijoita stipendeillä,joista 4 kpl jaettiin 2.6.2023 ja 5 kpl 6.11.23. Stipendit olivat suuruudeltaan 300 € yhdelle opiskelijalle, 200 € neljälle opiskelijalle ja 100 € neljälle opiskelijalle.

AIEMMIN MYÖNNETYT APURAHAT

APURAHASELVITYSTEN TIIVISTELMÄT

Back to top of page