Skip to main content

Säätiöntoiminta

Huonekalusäätiö edistää huonekalu-, puusepän-, urheiluväline- ja soitinteollisuuden teknistä kehitystä, suunnittelutoimintaa ja markkinointitutkimusta sekä alan koulutusta. Säätiön perusti vuonna 1975 Puusepänteollisuuden liitto ry luovuttamalla säätiön peruspääomaksi hallinnassaan olleet Huonekalu-teollisuuden toimikunnan rahaston, Gustaf Sigfrid Sontagin rahaston, Askon rahaston ja Ammattiopiskelurahaston kaikki varat.

Säätiö toteuttaa tarkoitustaan jakamalla apurahoja ja stipendejä sekä tukemalla muullakin tavoin taloudellisesti alan tieteellistä tutkimustyötä. Taloudelliseen tukemiseen käytetään säätiön pääoman tuottoa. Säätiöllä on oikeus vastaanottaa lahjoituksia sekä testamentteja sekä kartuttaa omaisuuttaan muullakin tavoin. Säätiö ei harjoita liiketoimintaa.

Säätiön toiminnasta vastaa Puusepänteollisuuden liitto ry:n seuraajayhdistyksen Puusepänteollisuus ry:n nimeämä hallitus, jossa on neljä jäsentä. Hallituksen jäsenen toimikausi on neljä vuotta. Hallituksen puheenjohtajana on teollisuusneuvos Hannu Roine ja jäseninä kauppatieteidenmaisteri MBA Heikki Martela, toimitusjohtaja Jukka Korhonen ja varatuomari Juha Sutela joka toimii myös säätiön asiamiehenä.

Back to top of page